Norwia

Vad är hemligheten med ett flexibelt fibersystem?

Amsterdam 15-19 September

MONTER: 10.C10

 

Det finns många fibersystem för video och andra signaler att välja mellan. Vad ska man egentligen titta efter när man söker sätt att distribuera olika signaler över långa avstånd?

Vad känns säkert de närmaste åren när video kanske går från HD till UHD/4K, IP nätverken blir snabbare och MADI signaler blir allt vanligare?

 

Norwia har gått ett steg längre än att bara bygga utrustning som löser ett tillfälligt problem.

I Norwias system finns det två rackhus för elektronikkort. Ett rack med höjden 1 HE med full 19 tum rackbredd och ett rack med 1/2 rackbredd.

Till dess två rack finns ett elektronikkort med 4 kanaler som hanterar alla olika signaler. Man behöver alltså inte köpa en massa olika kort för olika våglängder och signaler. Med de här tre enkla komponenterna kan du göra det mesta i signaldistribution.

 

Vidare så har man löst problematiken med olika SFP:er (den lilla omvandlaren från elektronisk signal till ljus i fibern) SFP:er finns för olika våglängder, riktningar och i olika kvaliteter. Ofta svårt att hålla reda på. Norwia har gjort sina SFP:er så att de automatiskt konfigurerar systemet utan att man måste in i menyer och ställa om parametrar. Byter du sändare och mottagare i ett system så konfigureras signalen automatiskt på korten.

 

Behöver du skicka kamerasignaler inklusive CCU information, Tally, RS 422 över långa sträckor så finns interface för Sony/Panasonic/GrassVally/Ikegami kameror. Bara att plugga in fibern i den lilla rackenheten.

 

Lätt att bygga fiberringar över stora områden där man kan ta ut och stoppa in information på ett enkelt och förståeligt sätt. Till exempel har NRK i Oslo ett stort ringverk för studiokameror, IP information mm. baserat på Norwias system.

 

Kompatibilitet: Norwia är kompatibelt med många andra fibersänare och mottagare, till exempel AJA och Blackmagic Design. Det sparar pengar om man redan har adapters från andra märken.

 

Det är svårt att beskriva alla olika möjligheter med några korta rader i ett system som i grunden är enkelt men kan konfigureras till mycket komplexa set-ups med flera användningsområden. Gå in på Norwias hemsida och titta vidare eller ring EHT AB!